hu/en

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára elkészült az első, Németországban rögzített EP “Boarman sessions” címre keresztelve. A zenekar felállása: Tanka Balázs – ének, Vigh Dávid – gitár, Dure - Hammond/Fender Rhodes + ének, Jero – basszusgitár, Delov Jávor – dob.
Az EP-n található One More Time címu dalra készített videoklipet a publikum és hazai MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig elokelő helyeken szerepelt a legtöbb listán.
2009. januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, valamint ettől az évtől már szinte miden jelentős hazai fesztiválon (Sziget, VOLT, Hegyalja, SZIN…) részt vettek.
A zenekar 2008. második felében rögzítette elso nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. februárjában jelent meg a MamaZone gondozásában, mely később a Rádió Café hallgatók szavazata alapján a 2009-es „Év albuma” lett. Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztikus musőr részeként átdolgozott P.Mobil dal – a Lámpagyár – pedig számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak.
A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises című dalhoz - a Turbo második videója.
2010. februárjában a Fonogram Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar. Ez évben a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon és a Siófokon megrendezett MTV Icon-on is sikerrel mutatkoztak be.
Osszel ismét fovárosi és vidéki klubkoncertek következtek, valamint egy több héten át tartó Rádió Café listavezető dal, a Magnet megjelentetése. 2010. decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű holland énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek.
A második nagylemez ’Lost Measure’ címmel 2011. májusában, szerzői kiadásban jelent meg. Ez az év koncertekkel, majd 2012-2013 főként stúdiómunkával telt. A zenekar egyszerre dolgozott egy hangos és egy akusztikus anyagon is, melynek gyümölcseként - klippel kísérve - napvilágot látott az első magyar nyelvű dal, a Nebulosus.
2013 októberében a tengerentúlról érkező New Model Amry vendégei voltak az A38 Hajón, majd decemberben önálló lemezbeharangozó koncertet adtak ugyanott, valamint bemutatásra került a harmadik nagylemez debütáló dala, a Soul Sister is, egyből egy különleges technikával forgatott videó kíséretében.
2014 április 9-én online megjelentette meg harmadik, Pentagram címet viselő nagylemezét a zenekar, szintén a MamaZone kiadó gondozásában.

Kontakt: Túri Mónika // moni@mamazone.hu // +3670.553.6382

Pentagram / 2014
DISCOGRAPHY
Pentagram / 2014
Lost Measure / 2011
Vol 1. / 2009
This text will be replaced
Soul Sister / 2013
The Tide live / 2011
Crystal Valley live / 2011
Heavyweight Promises / 2009
One more time / 2008
NEWS EVENTS NEWSLETTER CONTACT
copyright © 2009 BIN